Doğuma Hazırlık Eğitici Eğitimi Sertifika Programı

Eğitim Ön Başvuru

Kurs Kontenjanımız en az 5 en çok 12 kişidir. Detaylı Bilgi İçin; 0242 510 60 60 - 1646

Eğitmen/ler : Dr. Öğr. Üyesi Hatice GÜLSOY

Kayıt Ücreti : 925+KDV(%8)

Hedef Kitlesi :

Hemşire,Ebe,Hekim,Diyetisyen,Fizik Tedavi ve Rehabilatasyon Mezunu ve ilgili alanların üniversite son sınıf öğrencileri

Eğitimin Konusu : Doğum Koçluğu Eğitici Eğitimi

Eğitimin Amacı : Gebelik, fiziksel ve psikolojik değişimlerin yaşandığı bir dönemdir. Gebelerin kendisi ve bebeği ile ilgili endişeleri, doğum ve lohusalık döneminin kaygılı ve sıkıntılı geçmesine neden olmaktadır. Doğum, kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden birisidir. Gebenin doğuma aktif bir şekilde katılması, sağlıklı bir bebek sahibi olması, doğum sürecini rahat geçirmesi için doğum öncesi eğitimler çok önemlidir. Gebelik döneminde yapılan eğitimler, anne adayını doğuma hazırlamakta, aileyi fiziksel ve psikolojik doğum sürecine dahil etmektedir. Gelişmiş ülkelerde gebeliğe ve doğuma hazırlık eğitimleri doğum öncesi bakım hizmetleri içerisinde yer alan, temeli belli ilke ve felsefelere dayanan bir eğitim modelidir. Ülkemizde de son yıllarda aileler bu eğitimleri talep etmektedirler. Ancak kadını ve eşini gebeliğe ve doğuma hazırlayan programlar yetersizdir. Buna göre ülkemiz mevcut şartları göz önüne alındığında sağlık profesyonelleri için Gebeliğe ve Doğuma Hazırlık Eğitimi alma ihtiyacı doğmuştur. İhtiyacı karşılamak üzere bu program planlanmıştır. Eğitim sonunda katılımcılar doğuma hazırlık felsefeleri ve temeli doğrultusunda; Doğuma hazırlık eğitimi planlayabilir ve yürütebilir, Gebe bilgilendirme ve danışmanlık eğitimlerini yürütebilir, Doğum destekçisi olarak hizmet verebilir, Evde bakım hizmetleri içinde lohusalık ve bebek bakımı yapabilir ve bu alanlarda hizmet verebilirler.

Eğitimin Süresi :

32 saat (4 Gün)

Ayın 3. ve 4. Haftası

Ön Şart : Hemşire,Ebe,Hekim,Diyetisyen,Fizik Tedavi ve Rehabilatasyon Mezunu ve ilgili alanların üniversite son sınıf öğrencisi olmak

Eğitim Planı

-Yetişkin Eğitimi ve Teknikleri

-Isınma Oyunları

-İletişim(Ben Dili,Beden Dili,Gebenin Sağlık Personeli ile iletişimi)

-Dünyada ve Türkiye'de Gebeliğe Hazırlık Programları

-Gebelik Fizyolojisi