''METABOLİK VE BARİATRİK CERRAHİ DİYETİSYENLİĞİ KURSU '' VERİLDİ

Merkezimiz ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü iş birliği ile “Metabolik ve Bariatrik Cerrahi Diyetisyenliği Kursu” verildi.

İki gün boyunca metabolik ve bariatrik cerrahi diyetisyenliği konularında mesleki ve teknik bilgiler paylaşılmış, olgu sunumları tartışılmış ve sonrasında bu hasta grubu için özel diyetlerin hazırlanacağı beslenme atölyeleri gerçekleştirilmiştir. Eğitimin ardından katılımcılara sertifika sınavı yapılarak başarılı olan katılımcılara sertifikaları taktim edilmiştir.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün artış gösteren obezite, kontrol altına alınması gereken önemli bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Özellikle de diyet uygulamalarına ve farmakolojik tedavilere yanıt vermeyen morbid obezler için metabolik ve bariatrik cerrahi yöntemleri etkin bir seçenek olarak görülmektedir.  Akdeniz Bölgesi, gelişmeye açık potansiyeli ile medikal turizminin önemli destinasyonlardan biri konumunda olup diğer sağlık hizmetleri yanında metabolik ve bariatrik cerrahi uygulamaları da önemli fırsatlar içermektedir.

Üniversitemize ve ilçemize katma değer sağlayacak olan bu kurs ile bölgede alanındaki boşluğun giderilmesi ve bu tedavinin önemli bir bölümünü oluşturan tıbbi beslenme sürecinde bilgi seviyesi yüksek, profesyonel insan gücünün yetiştirilmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır.  Toplam 159 kişinin katılım sağladığı kursumuza olan yoğun ilgi üniversitemiz ve akademisyenlerimiz adına mutluluk vericidir.

Eğitimde emeği geçen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm başkanı Doç. Dr. Meltem SOYLU hocamıza ve akademisyenlerimize, ayrıca bu süreçte desteklerini esirgemeyen Metabolik ve Bariatrik Cerrahi Diyetisyenliği Derneği’ne teşekkür ederiz.

• 30 Mayıs, 2024