METABOLİK VE BARİATRİK CERRAHİ DİYETİSYENLİĞİ KURSU

Değerli Katılımcılar,

ALKÜSEM, ALKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve diyetetik Bölümü iş birliği ve Metabolik ve Bariatrik Cerrahi Diyetisyenlieri Derneği’nin desteği ile 4-5 Mayıs 2024 tarihinde yapılması planlanan “METABOLİK VE BARİATRİK CERRAHİ DİYETİSYENLİĞİ KURSUNA” davetlisiniz.

Amaç ve Kapsam;

Obezite tüm dünyada ve ülkemizde artan prevalansı ile bir pandemi haline gelmiştir. Ülkemizdeki obezite prevalansının Avrupa ülkeleri içinde ilk sırada yer alması etkin tedavi ve korunma stratejilerinin ivedilikle uygulanmasını gerektirmektedir.

Obezitenin tedavisinde diyet müdahaleleri etkin bir tedavi yöntemi olarak kabul görmesine rağmen, son zamanlarda diyet uygulamalarına ve farmakolojik tedavilere yanıt vermeyen morbid obezler için metabolik ve bariatrik cerrahi yöntemleri tercih edilen bir seçenek haline gelmiştir. Ancak bu tıbbi tedavinin ülkemizde özellikle başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde yoğunlaştığı görülmektedir. Oysa Alanya gelişmeye açık potansiyeli ile medikal turizminin önemli destinasyonlardan biri konumundadır. Alanya’da daha çok yerli ve yabancı turistler tarafından genel tıbbi tedaviler, ağız ve diş sağlığı ile fizyoterapi uygulamaları tercih edilmekte ancak metabolik ve bariatrik cerrahi alanında önemli bir boşluk bulunmaktadır. Alanya’da diyetisyen istihdamı   diğer ilçelere göre daha fazla olmakla beraber belirli alanlarda uzmanlaşma oranı oldukça düşüktür. Üniversitemizde Beslenme ve Diyetetik Bölümü lisans ve yüksek lisans eğitimi ile bu sürece katkı sağlamaya çalışmakta ancak kısıtlı öğretim üyeleri ile gereksinimi tam olarak karşılayamamaktadır.

Düzenlenecek olan bu kurs ile sağlık turizmi kapsamında, üniversitemize ve ilçemize katma değer sağlayacak metabolik ve bariatrik cerrahi alanındaki boşluğun giderilmesine katkı sağlanması ve metabolik ve bariatrik cerrahi tedavisinin önemli bir bölümünü oluşturan tıbbi beslenme sürecinde bilgi seviyesi yüksek profesyonel insan gücünün yetiştirilmesi amaçlanmıştır.

Eğitim Tarihleri:04.05.2024- 14.05.2024

Eğitim Süresi: Toplam 20 Saattir.

1. Gün (04.05.2024): 8 saat teorik
  2. Gün (05.05.2024): 8 saat teorik
  3. Gün (7/14.05.2024): 2+2 saat pratik besin hazırlama uygulaması

Fiyat:500,00 ₺ (KDV dahil)

Yer: ALKÜ Rektörlük Binası Konferans Salonu

Not: 7-14 Mayıs 2024 tarihlerinde üniversitemiz Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Meslek Yüksekokulu uygulama mutfağında Doç. Dr. Meltem SOYLU tarafından pratik uygulama yapılacaktır. Uygulama kapsamında yüksek proteinli öğünler planlanacak ve deneysel üretimi yapılacaktır.

*15 Mayıs 2024 saat 12:30-13:30 arasında sertifika sınavı yapılacaktır. Bu sınavdan 70 puan üzerinde alan katılımcılara sertifikaları verilecektir.

Başvurularınızı 0242 510 60 25-1646/1649 nolu telefon numarasından veya https://alkusem.alanya.edu.tr/egitim-kayit-basvurusu/  linkine tıklayarak yapabilirsiniz.

Hedef Kitle:

• Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencileri ile diyetisyenler.
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2., 3. ve 4.sınıf öğrencileri ile Üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinden mezun olanlar.

(Ön başvuru sırasında öğrenci iseniz okulunuzu ve sınıfınızı açıklamalar kısmında mutlaka belirtiniz.)

Kurs Programı:

• 19 Nisan, 2024